Υπηρεσίες
Τιμοκατάλογοι
Πως δουλεύει
Καλώς ήρθατε στο Wilio! Βλέπετε το Wilio ως μη εγγεγραμμένος πελάτης
Μεταβείτε σε επαγγελματίες
Πλοήγηση
Υπηρεσίες
Λίστα τιμών
Σχετικά με την εφαρμογή
Κατεβάστε την εφαρμογή
Πώς λειτουργεί
Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε
Επικοινωνήστε μαζί μας
Σχετικά με το Wilio
Συνδεθείτε
Καλώς ήρθατε στο Wilio! Βλέπετε το Wilio ως μη εγγεγραμμένος πελάτης
Μεταβείτε σε επαγγελματίες
Πλοήγηση
Υπηρεσίες
Λίστα τιμών
Σχετικά με την εφαρμογή
Κατεβάστε την εφαρμογή
Πώς λειτουργεί
Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε
Επικοινωνήστε μαζί μας
Σχετικά με το Wilio
Συνδεθείτε

Ανακαίνιση Μπαλκονιού και Βεράντας

Αναζητάτε μάστορα για ανακατασκευή μπαλκονιών, βεράντες; Έχουμε 25.282 παρόχους σε αυτήν την κατηγορία. Αποστολή ερωτήματος.

Ξεκίνα
32.803 εγγεγραμμένους επαγγελματίες
87.880 λυμένα έργα
4.8 από τις 5 Μέση αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων μας
226 512 Εγκαταστάσεις εφαρμογής
Όλες οι υπηρεσίες
Όλες οι υπηρεσίες
Ανακαίνιση Μπαλκονιού και Βεράντας

Χρειάζεστε υπηρεσία στον τομέα της ανακατασκευής μπαλκονιών, ταρατσών; Το Wilio θα σας βοηθήσει να βρείτε ποιοτικούς ειδικούς για την αντικατάσταση τζαμιών δαπέδου και μπαλκονιού, μόνωσης. Η τιμή της αποκατάστασης της λότζιας και της βεράντας εξαρτάται συνήθως από το εύρος των υπηρεσιών. Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες: κόστος μεταφοράς υλικών, πλακοστρώσεις, υαλοπίνακες, χρώματα και εργαλεία που παρέχονται από έναν από τους 25.282 κατασκευαστές μας στην κατηγορία

Δείτε επίσης:Τιμές
32.803 εγγεγραμμένους επαγγελματίες
87.880 λυμένα έργα
4.8 από τις 5 Μέση αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων μας
226 512 Εγκαταστάσεις εφαρμογής
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΤι πρέπει να ξέρετε

Ανακατασκευή και επισκευή μπαλκονιών
Πολλά μπαλκόνια έχουν ρωγμές ή ρωγμές στο πάτωμα, ενώ μερικά έχουν επίσης προβλήματα με διαρροή νερού. Επιπλέον, το μεταλλικό κιγκλίδωμα μπορεί επίσης να εμφανίσει σημάδια φθοράς, μπορεί να σκουριάσει και να χαλαρώσει η στερέωσή του με την πάροδο του χρόνου. Τα περισσότερα μπαλκόνια είναι καλυμμένα με πλακάκια ή τεχνητό γρασίδι και έχουν επένδυση αλουμινίου. Έτσι, όταν έρθει η ώρα για μια πλήρη ανακαίνιση και επισκευή, συχνά διστάζουμε αν θα κατεδαφίσουμε τα πάντα ή αν θα αρκεί να τοποθετήσουμε το χαλαρό κιγκλίδωμα και να επισκευάσουμε το παλαιότερο κάλυμμα δαπέδου όπως χρειάζεται. Ποια είναι όμως η προτεινόμενη πορεία δράσης;

Επισκευή του μπαλκονιού ως μέρος της πρόσοψης
Αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε το κόστος, για παράδειγμα για σκαλωσιές, καλό είναι να συμπεριλάβετε την επισκευή μπαλκονιού στο πρόγραμμα αποκατάστασης της πρόσοψης ολόκληρου του σπιτιού. Εάν τα περισσότερα μπαλκόνια του κτιρίου βρίσκονται στην ίδια κακή κατάσταση, είναι πιθανό να χρειαστεί να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα εκτεταμένης επισκευής όλων των μπαλκονιών.

Οι προαναφερθείσες ζημιές σε μπαλκόνια είναι σημαντικό πρόβλημα, ειδικά αν η ζημιά είναι εκτεταμένη. Για παράδειγμα, οι ρωγμές επιτρέπουν στο νερό να διεισδύσει στο σκυρόδεμα, καταστρέφοντάς το περαιτέρω και διαβρώνοντας τον υποκείμενο χάλυβα οπλισμού. Όταν το νερό παγώνει σε κρύο καιρό, ο πάγος διαστέλλεται και δημιουργεί περισσότερες ρωγμές που επιτρέπουν ακόμη περισσότερο νερό να διεισδύσει. Αυτό προκαλεί στη συνέχεια περαιτέρω ρωγμές και την επακόλουθη διείσδυση ενός ολοένα και μεγαλύτερου όγκου νερού. Αυτός ο φαύλος κύκλος επιδεινώνεται μόνο με κάθε κύκλο κατάψυξης και απόψυξης του νερού. Στη συνέχεια, τα παγάκια μετατρέπονται σε ένα είδος σταλακτίτη – εναποθέσεις ανθρακικού ασβεστίου (παρόμοιες με αυτές στις σπηλιές) που σχηματίζονται όταν στάζει νερό από την πλάκα του μπαλκονιού και βγάζει τα υλικά ασβεστίου που περιέχονται στο σκυρόδεμα. Οι σταλακτίτες είναι σημάδι σημαντικής και μακροχρόνιας διείσδυσης του νερού, που μπορεί επίσης να σημαίνει πιθανή ζημιά στον δομικό χάλυβα που στηρίζει το μπαλκόνι.

Ένα χαλαρό κιγκλίδωμα, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα κίνδυνο ασφάλειας και παραβίαση κώδικα, είναι επίσης αποτέλεσμα διείσδυσης νερού. Εάν τα σημεία όπου οι στύλοι των κιγκλιδωμάτων διεισδύουν στο σκυρόδεμα δεν είναι σωστά σφραγισμένα ή η κατάσταση στεγανοποίησης έχει επιδεινωθεί, το νερό εισχωρεί στο υπόστρωμα και το κιγκλίδωμα τελικά σκουριάζει. Καθώς το μέταλλο οξειδώνεται, η σκουριά συσσωρεύεται στους στύλους των κιγκλιδωμάτων, πιέζοντας το γύρω σκυρόδεμα, χαλαρώνοντας τους στύλους από τις υποδοχές τους και δημιουργώντας περισσότερες ρωγμές που επιτρέπουν να εισχωρήσει περισσότερο νερό, χαλαρώνοντας περαιτέρω τους στύλους.

Εκτίμηση της κατάστασης του μπαλκονιού
Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικευμένου μηχανικού ή αρχιτέκτονα που θα αξιολογήσει διεξοδικά την κατάσταση του μπαλκονιού. Ένας μηχανικός ή αρχιτέκτονας εργάζεται από ένα ικρίωμα που επιτρέπει την πλήρη πρόσβαση σε κάθε μέρος του μπαλκονιού. Στην περίπτωση πολυκατοικίας, με βάση την εκτίμησή του, επιλέγει όσα διαμερίσματα με μπαλκόνια παρουσιάζουν εμφανή σημάδια ζημιάς. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ραντάρ ή υπερήχων, ο μηχανικός ή ο αρχιτέκτονας καθορίζει τις περιοχές που έχουν υποστεί μεγαλύτερη ζημιά και ελέγχει τη δομική κατάσταση των μπαλκονιών.

Ένα άλλο σημάδι ζημιάς που πρέπει να αναζητήσετε είναι το συσσωρευμένο νερό στο μπαλκόνι, γεγονός που δείχνει ότι το μπαλκόνι δεν έχει σωστή κλίση, καθιστώντας αδύνατη τη σωστή αποστράγγιση του νερού.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το χαλαρό κιγκλίδωμα, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και αποτελεί επίσης παραβίαση των νομικών κανονισμών.

Ως μέρος της αξιολόγησης της κατάστασης του μπαλκονιού, ο μηχανικός ή ο αρχιτέκτονας μπορεί να χρειαστεί να κάνει μια ανίχνευση στο σκυρόδεμα για να καθορίσει τα βασικά χαρακτηριστικά του υλικού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να ληφθεί δείγμα με διάτρηση πυρήνα σε όλο το πάχος του σκυροδέματος. Στη συνέχεια, η αντοχή του σκυροδέματος του δείγματος που λαμβάνεται με διάτρηση πυρήνα δοκιμάζεται υπό πίεση. Το δείγμα θα δείξει επίσης την έκταση της ζημιάς σε όλο το πάχος της πλάκας σκυροδέματος. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ανιχνευτές επιθεώρησης για να προσδιοριστεί εάν ο χαλύβδινος οπλισμός είναι σκουριασμένος, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξασθένηση της δομής. Μην ξεχνάτε ότι για να επιθεωρήσετε ολόκληρο το μπαλκόνι και να κάνετε ανιχνευτές, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα χαλιά και κάθε άλλο είδος επικάλυψης, καθώς και τα πηχάκια αλουμινίου του μπαλκονιού.

Με βάση τα ευρήματα από την επιθεώρηση, ο μηχανικός ή ο αρχιτέκτονας θα συστήσει εάν είναι απαραίτητο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκευών ή εάν αρκούν οι τοπικές επισκευές. Σε περίπτωση εκτεταμένων ζημιών, οι επισκευές μπαλκονιών πιθανότατα θα απαιτούσαν εκτεταμένες επισκευές από σκυρόδεμα καθώς και την τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων. Αν τα μπαλκόνια είναι εξαιρετικά κατεστραμμένα, πιθανότατα θα χρειαστεί να τα γκρεμίσουμε εντελώς και να τα ξαναχτίσουμε.

Επισκευές σκυροδέματος
Αν και η υψηλή οικονομική επιβάρυνση σε περίπτωση ανάγκης ολικής ανακατασκευής μπορεί να δελεάσει κάποιον να καταφύγει μόνο σε τοπικές επισκευές και σφράγιση, η διαταραχή στη συνολική κατάσταση του σκυροδέματος δεν θα επιλυθεί με αυτόν τον τρόπο και η κατάσταση θα επιδεινωθεί μόνο. Εάν το σκυρόδεμα πρόκειται να επισκευαστεί σωστά, οι ελαττωματικές περιοχές πρέπει να κοπούν εντελώς. Τα κοψίματα πρέπει να είναι ίσια, όχι λοξά ή λοξά. Στη συνέχεια, οι επιφάνειες κοπής θα πρέπει να τρυπηθούν, δηλαδή να αυξηθεί μηχανικά η τραχύτητα της δομής τους. Στο επόμενο βήμα, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ένα συγκολλητικό μέσο ώστε το νέο σκυρόδεμα να προσκολληθεί σωστά στο παλιό. Εάν λείπει, είναι επίσης απαραίτητο να δημιουργήσετε μια άκρη υδρορροής - μια στενή αυλάκωση λίγα εκατοστά από την άκρη στην κάτω πλευρά του μπαλκονιού, που διατρέχει το μήκος του μπαλκονιού και βοηθά στην αποστράγγιση του νερού που στάζει μακριά από το κτίριο. Τα χαλιά παγιδεύουν νερό στα μπαλκόνια και επιδεινώνουν την κατάσταση του σκυροδέματος, επομένως δεν συνιστούμε τη χρήση τους.

Αφού ολοκληρωθούν οι επισκευές του σκυροδέματος, θα πρέπει να εφαρμοστεί στην επιφάνεια του μπαλκονιού μια αντιολισθητική επίστρωση που αυξάνει την πρόσφυση. Μια αδιαπέραστη επίστρωση εφαρμόζεται στις επιφάνειες του μπαλκονιού, ενώ μια διαπερατή επίστρωση εφαρμόζεται στην κάτω πλευρά για να επιτρέψει στην επιφάνεια να αναπνέει και να επιτρέψει τη μεταφορά υδρατμών. Ταυτόχρονα, οι επικαλύψεις μπορούν να έχουν διαφορετικά χρώματα.
Κατά ειρωνικό τρόπο, μερικές φορές η επισκευή τσιμεντένιων δαπέδων μπαλκονιών και η χρήση βαφής, αντίθετα, θα αυξήσει την εμφάνιση συσσωρευμένου νερού στο μπαλκόνι. Δύο παράγοντες προκαλούν αυτό το παράδοξο. Το πρώτο είναι ότι το νερό που εισήλθε από ρωγμές στο σκυρόδεμα παραμένει τώρα στην επιφάνεια επειδή οι ρωγμές έχουν επισκευαστεί και η αδιαπέραστη επίστρωση εμποδίζει το νερό να διαρρεύσει. Φυσικά, είναι επιθυμητό να μην εισχωρήσει νερό στο σκυρόδεμα και να επισκευαστεί ο χώρος. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η κατάσταση όταν το μπαλκόνι δεν έχει σωστή κλίση που επιτρέπει την αποστράγγιση του νερού (συνήθως ένα τέτοιο μέρος βρίσκεται κοντά στην μπαλκονόπορτα). Ως αποτέλεσμα, το νερό παραμένει στην επιφάνεια του μπαλκονιού. Η διόρθωση μιας τέτοιας κατάστασης απαιτεί την εφαρμογή μιας νέας στρώσης σκυροδέματος για να επιτευχθεί η σωστή κλίση και να επιτραπεί η σωστή αποστράγγιση του νερού.

Περίβλημα αλουμινίου
Η επένδυση τοποθετείται μερικές φορές σε νέα μπαλκόνια ως πρόσθετη προστασία ή σε κατεστραμμένα τμήματα από σκυρόδεμα σε μια προσπάθεια να αποτραπεί περαιτέρω διείσδυση νερού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επένδυση από αλουμίνιο χρησιμοποιείται ακόμη και για τη συγκράτηση τεμαχίων σκυροδέματος που θρυμματίζονται. Στην καλύτερη περίπτωση, το αλουμίνιο θα μπλοκάρει το νερό μόνο προσωρινά. Το περίβλημα συνήθως χαλαρώνει με την πάροδο του χρόνου, αρχίζει να διαρρέει και να παγιδεύει νερό, προκαλώντας σημαντική ζημιά στο υποκείμενο σκυρόδεμα. Αφού γίνουν οι επισκευές, οι άκρες του μπαλκονιού πρέπει να παραμένουν εκτεθειμένες.

Κιγκλίδωμα
Ένα χαλαρό ή σκουριασμένο κιγκλίδωμα πρέπει να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί ανάλογα με τη σοβαρότητα της ζημιάς. Σε αυτή την περίπτωση, οι στύλοι των κιγκλιδωμάτων πρέπει να αφαιρεθούν από το σκυρόδεμα και το κατεστραμμένο σκυρόδεμα που το περιβάλλει πρέπει να αποκοπεί. Συνιστάται η εισαγωγή των στύλων σε υποδοχές από ανοξείδωτο χάλυβα, οι οποίες στη συνέχεια γεμίζονται με εποξειδικό.
Εάν πρόκειται να αντικαταστήσετε ολόκληρο το σύστημα κιγκλιδώματος, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αλουμίνιο αντί για μέταλλο. Με το σωστό φινίρισμα, το αλουμίνιο δεν σκουριάζει και επομένως απαιτεί πολύ λιγότερη συντήρηση από το μέταλλο, καθώς δεν χρειάζεται τακτικό τρίψιμο, αστάρωμα και βαφή. Εάν χρειάζεται να προστεθεί ένα στρώμα σκυροδέματος στην επιφάνεια του μπαλκονιού για να επιτευχθεί η σωστή κλίση για την αποστράγγιση του νερού (όπως περιγράφεται παραπάνω), η νέα στρώση μπορεί να μειώσει το ύψος μεταξύ του κιγκλιδώματος και της επιφάνειας του μπαλκονιού. Ο μηχανικός ή ο αρχιτέκτονας θα πρέπει να λάβει υπόψη αυτή τη διαφορά ύψους κατά τον καθορισμό της έκτασης της επισκευής και του σχεδιασμού του κιγκλιδώματος.

Οι απαιτήσεις συντήρησης για νέα μπαλκόνια πρέπει να είναι ελάχιστες. Εάν το κτίριο πρόκειται να υποβληθεί σε πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης προσόψεων, είναι λογικό να συμπεριληφθούν εργασίες στα μπαλκόνια ως μέρος του συνολικού προγράμματος επισκευής για αποφυγή περιττών δαπανών σκαλωσιάς. Ο ανάδοχος πιθανότατα θα εργάζεται σε μία μονάδα διαμερίσματος κάθε φορά, επομένως η επιτροπή πολυκατοικίας θα πρέπει να έχει αρκετό χρόνο για να ειδοποιήσει τους κατοίκους για την ανάγκη αφαίρεσης όλων των αντικειμένων από τα μπαλκόνια, συμπεριλαμβανομένων επίπλων, ζαρντινιέρων, χαλιών, προσωπικών αντικειμένων και άλλα παρόμοια.

Ως μέρος του προγράμματος επισκευής, ο πάροχος υπηρεσιών ενδέχεται να χρειαστεί να πιστοποιήσει ότι το βερνίκι ή το στεγανοποιητικό κιγκλίδωμα και η επίστρωση μπαλκονιού δεν περιέχουν υλικό που περιέχει αμίαντο. Θα απαιτείται επίσης άδεια εργασίας, καθώς και άδεια από την Επιτροπή Ιστορικής Διατήρησης εάν το κτίριο βρίσκεται σε ιστορική συνοικία.

Συντήρηση
Αφού γίνουν οι επισκευές, η συντήρηση των νέων μπαλκονιών θα πρέπει να είναι ελάχιστη. Η τσιμούχα γύρω από τους στύλους των κιγκλιδωμάτων θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά και να σφραγίζεται εκ νέου όπως χρειάζεται για να αποφευχθεί η είσοδος νερού. Οι αποχετεύσεις του μπαλκονιού πρέπει να προστατεύονται από τη βρωμιά και οι κάτοικοι θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα έπιπλα και οι αιχμηρές άκρες δεν καταστρέφουν την επιφάνεια του μπαλκονιού, καθώς αυτό θα μπορούσε να γρατσουνίσει και να καταστρέψει το φινίρισμά του. Επίσης, οι κάτοικοι δεν πρέπει να καλύπτουν τα μπαλκόνια με χαλιά που παγιδεύουν νερό και διατηρούν την επιφάνεια του μπαλκονιού συνεχώς υγρή, γεγονός που επιταχύνει τη φθορά του. Τα χαλιά καλύπτουν επίσης ρωγμές και περιπλέκουν τη συντήρηση του μπαλκονιού.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ: Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ

Το μπαλκόνι είναι αναμφίβολα ένα ευχάριστο μέρος κάθε νοικοκυριού. Αποτελεί μέρος του σπιτιού ή του διαμερίσματος και ταυτόχρονα μας επιτρέπει την πρόσβαση στο εξωτερικό περιβάλλον. Μπορούμε να το διακοσμήσουμε με κρεμαστά φυτά σε γλάστρες, αιώρα, καναπέ, μενταγιόν φωτιστικά και διάφορα άλλα αντικείμενα. Το να κάθεσαι σε ένα τέτοιο μπαλκόνι και να απολαμβάνεις στιγμές μαζί με την οικογένειά σου σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου δραστηριότητα.

Τα μπαλκόνια, ωστόσο, συχνά απαιτούν επισκευή, καθώς μπορεί να προκύψουν διάβρωση, ρωγμές ή ξεθώριασμα των φυσικών στοιχείων λόγω της δράσης του ηλιακού φωτός, της ζέστης, της βροχής, των καταιγίδων ή των ισχυρών ανέμων. Οι επισκευές μπαλκονιών είναι συχνά μια αναγκαιότητα επειδή είναι ίσιες εκτεθειμένοι σε όλες αυτές τις φυσικές επιρροές. Η υψηλής ποιότητας κατασκευή του μπαλκονιού βοηθά να κρατήσει την υγρασία έξω από το σπίτι, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του σπιτιού και προστατεύοντάς το από τα στοιχεία. Ας δούμε λοιπόν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επισκευής μπαλκονιών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΟΥ ΜΕ ΜΟΝΩΣΗ

Η στεγανοποίηση δαπέδων μπαλκονιών με στεγανωτικά υλικά βοηθά στην αποφυγή της διείσδυσης του νερού και της βροχής, δηλαδή των πιο καταστροφικών δυνάμεων της φύσης. Όταν το νερό διαρρέει τον χώρο μεταξύ των σανίδων δαπέδου, μπορεί να δημιουργήσει διαφορική θερμική πίεση, η οποία οδηγεί σε διαστολή και συστολή των δομικών υλικών. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της δομής λόγω του σχηματισμού ρωγμών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΜΠΑΛΚΟΝΙΩΝ ΜΕ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ

Εκτός από διάφορες άλλες εργασίες επισκευής σε μπαλκόνια, η σφράγισή τους με αδιάβροχα υλικά είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος επισκευής που αποτρέπει τη διείσδυση υγρασίας και την εμφάνιση ρωγμών. Μερικά από τα πλεονεκτήματα της στεγανοποίησης μπαλκονιών παρατίθενται παρακάτω: απαιτούνται επισκευές στεγάνωσης μπαλκονιού για την προστασία του κάτω μέρους του μπαλκονιού από διαρροή νερού ή ρωγμές σε περιοχές με έντονη χιονόπτωση ή βροχή. Η στεγανοποίηση της επιφάνειας του μπαλκονιού είναι ένα ουσιαστικό μέρος της συντήρησης του κτιρίου και δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Η σωστή στεγανοποίηση των μπαλκονιών με επίπεδα δάπεδα, των μπαλκονιών πάνω από τα δωμάτια και τους χώρους του καταστρώματος με στεγανοποίηση είναι σημαντικό να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη για την αποφυγή ανεπιθύμητων υλικών ζημιών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙΩΝ

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι και καινοτόμες τεχνολογίες και υλικά διαθέσιμα, χάρη στα οποία είναι δυνατή η προστασία του μπαλκονιού από το νερό. Το υλικό που θα επιλεγεί θα πρέπει να περιέχει τα σωστά συστατικά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Τα υλικά πρέπει να έχουν το σωστό εύρος ικανότητας διόγκωσης και πρέπει να έχουν καλές συγκολλητικές ιδιότητες για να δημιουργούν καλή συγκόλληση και σφράγιση για βέλτιστη στεγανοποίηση.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ

Μία από τις σημαντικές πτυχές των επισκευών μπαλκονιών είναι η χρήση μιας στεγανωτικής μεμβράνης κάτω και πάνω από την επιφάνεια, η οποία θα εξασφαλίσει προστασία από την υγρασία. Η εκροή του νερού πρέπει να κατευθύνεται σωστά ώστε το νερό να μην στέκεται και να μην εισχωρεί στην επιφάνεια. Η σωστή στρατηγική υλοποίησης αποχέτευσης συμβάλλει στη μείωση της συσσώρευσης νερού και της εμφάνισης υγρασίας στην επένδυση ή στην επιφάνεια του μπαλκονιού. Επομένως, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την ακόλουθη διαδικασία για να εξασφαλίσετε καλή στεγανοποίηση του μπαλκονιού και να αποτρέψετε την είσοδο νερού, υγρασίας και διάβρωσης:
Ολοκληρώστε όλες τις εργασίες αποστράγγισης πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε υλικό στεγάνωσης. Ολοκληρώστε όλες τις εργασίες στερέωσης και διείσδυσης πριν την εφαρμογή της στεγανοποίησης. Επιλέξτε ένα υλικό μεμβράνης που ταιριάζει στο σχεδιασμό και τη δομή του μπαλκονιού, καθώς και στο υλικό του κιγκλιδώματος και της οροφής. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα καλό σχέδιο αποστράγγισης του μπαλκονιού για να αποτρέψετε την επακόλουθη συσσώρευση νερού. Επισκευάστε το μπαλκόνι μόλις παρατηρήσετε τυχόν σημάδια ρωγμών, υγρασίας ή διάβρωσης για να επιτύχετε μεγάλη διάρκεια ζωής του μπαλκονιού.

Οδηγός για διαρροές μπαλκονιών και επισκευές
Οι διαρροές στα μπαλκόνια είναι συχνές, ειδικά σε παλαιότερα σπίτια, πολυώροφα κτίρια και πολυκατοικίες. Ακόμη και η ίδια η διαρροή μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες ζημιές και δαπανηρές επισκευές. Εάν το μπαλκόνι σας έχει διαρροή, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για να διορθώσετε το πρόβλημα προτού προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Η στεγανοποίηση μπαλκονιών και οι επισκευές διαρροών ενδέχεται να μην απαιτούν εκτεταμένες ανακαινίσεις. Διαβάστε τον οδηγό μας για τις διαρροές στο μπαλκόνι και πώς να τις διορθώσετε για να μάθετε περισσότερα.

Γιατί διαρρέει το μπαλκόνι μου;
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν διαρροές στο μπαλκόνι. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για διαρροές στο μπαλκόνι περιλαμβάνουν:

•    σπάσιμο και μετατόπιση πλακιδίων
•    πορώδες και κατεστραμμένο κονίαμα
•    αστοχία της στεγανωτικής μεμβράνης
•    προβλήματα πόρτας και κιγκλιδώματος
•    ρωγμές περιμετρικά του μπαλκονιού και της πλίνθου σφράγισης
•    κακή υλοποίηση της λεκάνης απορροής και της αποχέτευσης

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία μόνωσης του μπαλκονιού;
Ένας τεχνικός θα έρθει στο σπίτι σας για να εκτιμήσει την κατάσταση του μπαλκονιού σας και να σας δώσει οδηγίες για το πώς να προετοιμάσετε την επιφάνειά του. Όταν η επιφάνεια είναι έτοιμη, η υπηρεσία μόνωσης μπαλκονιού περιλαμβάνει την εφαρμογή στεγανοποιητικού στα πλακάκια και τους αρμούς, καθώς και περιμετρική στεγανοποίηση.

Θα χρειαστεί να αφαιρεθούν τα πλακάκια;
Όχι, τα πλακάκια δεν θα χρειαστεί να αφαιρεθούν. Αντίθετα, εφαρμόζεται στεγανωτικό στα πλακάκια για να αποτραπεί η διαρροή νερού. Αποτρέπει επίσης τη διείσδυση βρωμιάς και περαιτέρω ζημιές.

Πόση ώρα θα πάρει?
Γενικά, αυτή η εργασία μπορεί να γίνει γρήγορα και με ελάχιστη αναστάτωση στο νοικοκυριό. Ταυτόχρονα, είναι μια αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική λύση για τις διαρροές μπαλκονιών.

Γιατί δεν πρέπει να διστάσετε να επιδιορθώσετε διαρροές στο μπαλκόνι;
Ένα μπαλκόνι με διαρροή, μη επισκευασμένο δεν είναι απλώς μια μικρή ενόχληση: το νερό που εισέρχεται στους χώρους διαβίωσης μπορεί να προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ γειτόνων και ακόμη και να οδηγήσει σε μηνύσεις. Οι μούχλες θα εξαπλωθούν από τις υγρές πληγείσες περιοχές, οι οποίες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων του σπιτιού. Νερό που εισχωρεί οι γύρω κατασκευές μπορεί να προκαλέσουν πιθανή διακοπή σημαντικών κατασκευών. Θα υπάρξουν επίσης φθορές στο χρώμα στους τοίχους και στην οροφή κάτω από το μπαλκόνι, που θα πρέπει να βαφτούν ξανά. Μπορεί να προκληθεί ζημιά στην ηλεκτρική εγκατάσταση, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και επικίνδυνα χτυπήματα.

Τι πρέπει να κάνω αν υποψιάζομαι διαρροή στο μπαλκόνι;
Εάν υποψιάζεστε ότι το μπαλκόνι σας έχει διαρροή, θα πρέπει να καλέσετε μια επαγγελματική εταιρεία στεγανοποίησης που ειδικεύεται στην επισκευή διαρροών μπαλκονιού. Μην προσπαθήσετε να διορθώσετε μόνοι σας τις διαρροές - η επίλυση ενός μπαλκονιού με διαρροή είναι περίπλοκη και δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Η σωστή επίλυση προβλημάτων απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες, εργαλεία και προϊόντα. Ο επαγγελματίας θα προσθέσει επίσης στεγανοποιητικό υλικό στις δομές διείσδυσης για να αποτρέψει τη δημιουργία νέων διαρροών. Αν αναζητάτε αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις για στεγανοποίηση μπαλκονιών, επικοινωνήστε πάντα με ειδικούς που χρησιμοποιούν εξειδικευμένα κορυφαία προϊόντα στη δουλειά τους. Χάρη σε αυτό, θα έχετε μια μακροπρόθεσμη και οικονομικά αποδοτική λύση στο πρόβλημά σας.