Υπηρεσίες
Τιμοκατάλογοι
Πως δουλεύει
Καλώς ήρθατε στο Wilio! Βλέπετε το Wilio ως μη εγγεγραμμένος πελάτης
Μεταβείτε σε επαγγελματίες
Πλοήγηση
Υπηρεσίες
Λίστα τιμών
Σχετικά με την εφαρμογή
Κατεβάστε την εφαρμογή
Πώς λειτουργεί
Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε
Επικοινωνήστε μαζί μας
Σχετικά με το Wilio
Συνδεθείτε
Καλώς ήρθατε στο Wilio! Βλέπετε το Wilio ως μη εγγεγραμμένος πελάτης
Μεταβείτε σε επαγγελματίες
Πλοήγηση
Υπηρεσίες
Λίστα τιμών
Σχετικά με την εφαρμογή
Κατεβάστε την εφαρμογή
Πώς λειτουργεί
Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε
Επικοινωνήστε μαζί μας
Σχετικά με το Wilio
Συνδεθείτε

εκτιμησεισ ακινητων

Αναζητάτε έναν ειδικό σε μια εκτίμηση ακινήτων; Έχουμε 21.281 παρόχους σε αυτήν την κατηγορία. Αποστολή ερωτήματος.

Ξεκίνα
32.769 εγγεγραμμένους επαγγελματίες
87.802 λυμένα έργα
4.8 από τις 5 Μέση αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων μας
226 512 Εγκαταστάσεις εφαρμογής
Όλες οι υπηρεσίες
Όλες οι υπηρεσίες
εκτιμησεισ ακινητων

Χρειάζεστε μια υπηρεσία εκτίμησης ακινήτων; Το Wilio θα σας βοηθήσει να βρείτε ποιοτικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της ακίνητης περιουσίας, την προετοιμασία φωτογραφικής τεκμηρίωσης της τρέχουσας κατάστασης και την προετοιμασία μιας γνωμάτευσης εμπειρογνωμόνων. Η τιμή εκτίμησης της αξίας της ακίνητης περιουσίας εξαρτάται συνήθως από το εύρος των υπηρεσιών. Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες: διοικητικές αμοιβές, διαβουλεύσεις, προετοιμασία γνωμάτευσης εμπειρογνωμόνων σε πολλά αντίγραφα, που παρέχονται από έναν από τους επόπτες κατασκευής 21.281 μας στη συγκεκριμένη κατηγορία

Δείτε επίσης:Τιμές
32.769 εγγεγραμμένους επαγγελματίες
87.802 λυμένα έργα
4.8 από τις 5 Μέση αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων μας
226 512 Εγκαταστάσεις εφαρμογής
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΤι πρέπει να ξέρετε

Εμπειρογνώμονας εκτίμησης ακίνητης περιουσίας
Βαθμολογία και τιμή
Είτε αγοράζετε ένα σπίτι είτε εξοφλείτε μια υποθήκη, η αξιολόγηση είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι περιλαμβάνει η αξιολόγηση, πώς λειτουργεί, πόσο κοστίζει και τι πρέπει να κάνετε αφού λάβετε τα αποτελέσματα.

Τι είναι η βαθμολογία;
Η εκτίμηση είναι μια εκτιμώμενη αξία κατοικίας που προσδιορίζεται επιθεωρώντας το ακίνητο και συγκρίνοντάς το με σπίτια που πωλήθηκαν πρόσφατα στην περιοχή για να εκτιμηθεί η αξία.

Πριν ολοκληρώσετε τη διαδικασία αγοράς, πώλησης ή αναχρηματοδότησης ενός σπιτιού, πρέπει πρώτα να λάβετε μια εκτίμηση κατοικίας, η πιο κοινή από τις οποίες είναι μια εκτίμηση, η οποία είναι μια εκτίμηση της αξίας του εν λόγω σπιτιού. Τα ευρήματα της αξιολόγησης καθορίζουν το ποσό που θα δανειστεί ο ενυπόθηκος δανειστής έναντι του ακινήτου.

Σε μια συναλλαγή αγοράς, μια αξιολόγηση προστατεύει τον αγοραστή από το να πληρώσει περισσότερα από την αξία του σπιτιού. Τόσο σε μια αγορά όσο και σε μια αναχρηματοδότηση, εμποδίζει τον δανειστή να δώσει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού περισσότερα χρήματα από όσα αξίζει το σπίτι.

Εκτίμηση ακινήτων και έλεγχος κατοικίας
Ενώ και τα δύο εκτελούνται πριν από την αγορά ενός σπιτιού, υπάρχουν μερικές διαφορές που πρέπει να κατανοήσετε μεταξύ μιας αξιολόγησης και μιας επιθεώρησης.

Για ένα, απαιτείται αξιολόγηση σπιτιού από τον δανειστή, ενώ επιθεώρηση σπιτιού συνιστάται αλλά δεν απαιτείται. Εξαιτίας αυτού, είστε υπεύθυνοι για την εύρεση ενός επιθεωρητή σπιτιού και τον προγραμματισμό μιας επιθεώρησης. Εν τω μεταξύ, ο δανειστής θα προγραμματίσει την εκτίμησή σας για εσάς.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ των δύο ενεργειών είναι ο σκοπός τους. Η εκτίμηση καθορίζει την τιμή ενός σπιτιού, ενώ η επιθεώρηση αξιολογεί την κατάστασή του. Ως αποτέλεσμα, οι διαδικασίες τους είναι διαφορετικές.

Με απλά λόγια, μια επιθεώρηση σπιτιού εστιάζει περισσότερο στα λειτουργικά μέρη του σπιτιού και χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό για να βρει προβλήματα που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Η αξιολόγηση είναι μια πιο επιφανειακή επιθεώρηση του σπιτιού και περιλαμβάνει έρευνα παρόμοιων, πρόσφατα πουλημένων κατοικιών στην περιοχή. Αυτά τα σπίτια συγκρίνονται.

Ποιος αξιολογεί το σπίτι;
Οι εκτιμήσεις πραγματοποιούνται από εξουσιοδοτημένο τρίτο εκτιμητή που δεν έχει καμία σχέση με τον αγοραστή, τον πωλητή ή τον δανειστή. Επομένως, όλα τα μέρη μπορούν να είναι σίγουροι ότι η καθορισμένη αγοραία αξία είναι δίκαιη, αμερόληπτη και χωρίς καμία επιρροή από το μέρος που θα μπορούσε να ωφεληθεί από αυτήν.

Ο δανειστής συνήθως διατάζει την αξιολόγηση, αλλά ο δανειολήπτης είναι αυτός που συνήθως την πληρώνει. Η αμοιβή αξιολόγησης είναι μια προκαταβολική δαπάνη που δεν επιστρέφεται εάν κανένα από τα μέρη δεν προχωρήσει στην πώληση.

Πόσο κοστίζει μια αξιολόγηση σπιτιού;
Οι περισσότερες εκτιμήσεις κοστίζουν περίπου 100-200 EUR για ένα διαμέρισμα και οι τιμές για εκτιμήσεις κατοικιών ξεκινούν από περίπου 300 EUR. Ωστόσο, το κόστος μιας αξιολόγησης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

- το μέγεθος του σπιτιού
- τύπος σπιτιού
- τοποθεσία
- κατάσταση ιδιοκτησίας
- απαιτούμενη ποσότητα εργασίας και χρόνος

Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τον χρόνο, την προσπάθεια και την εργασία που απαιτείται για την αξιολόγηση, η οποία τελικά επηρεάζει την τιμή που θα πληρώσει ο δανειολήπτης. Για παράδειγμα, ένα μεγαλύτερο σπίτι ή ακίνητο πολλαπλών μονάδων έχει περισσότερο χώρο για να περπατήσει και να αξιολογήσει.

Εάν το σπίτι βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή χωρίς τίποτα γύρω του, ο εκτιμητής μπορεί να δυσκολευτεί να βρει άλλο σπίτι στην περιοχή για να το συγκρίνει. Αυτό μπορεί να απαιτεί περισσότερη σε βάθος έρευνα και επομένως περισσότερο χρόνο.

Πόσο χρόνο χρειάζεται μια αξιολόγηση στο σπίτι;
Βήμα προς βήμα διαδικασία

Γενικά, η διαδικασία αξιολόγησης μπορεί να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα ή περισσότερο από την ημερομηνία της επιθεώρησης έως την έκθεση αξιολόγησης.
Προτού μπορέσει ένας δανειστής να παραγγείλει μια νέα εκτίμηση ακινήτων, πρέπει να υποβάλετε μια προσφορά, να την αποδεχτείτε και να υπογράψετε μια συμφωνία αγοράς. Στη συνέχεια μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης.

1. Ο δανειστής σας παραγγέλνει μια αξιολόγηση

Αυτή η διαδικασία ξεκινά με την παραγγελία του δανειστή για μια αξιολόγηση. Αφού παραγγείλει την αξιολόγηση, ένας εμπειρογνώμονας μπορεί να έρθει να επιθεωρήσει το σπίτι.

2. Επίσκεψη ειδικού

Ανάλογα με το είδος του δανείου που λαμβάνετε, ο εκτιμητής θα επιθεωρήσει ορισμένες περιοχές του σπιτιού. Θα επιθεωρήσει το σπίτι για να αξιολογήσει τα χαρακτηριστικά του για να δει εάν η θέρμανση και ο ηλεκτρισμός λειτουργούν σωστά και εάν υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας.

Ορισμένα δάνεια μπορεί να έχουν πιο συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης από άλλα. Πολλά από τα ζητήματα που εντοπίστηκαν κατά την αξιολόγηση πρέπει να επιλυθούν προτού μετακομίσει ο αγοραστής. Θα αναφέρουμε κάποια κριτήρια αξιολόγησης για διαφορετικά δάνεια αργότερα σε αυτό το άρθρο.

3. Ο εμπειρογνώμονας δημιουργεί μια έκθεση

Μόλις ο εκτιμητής ολοκληρώσει την επιθεώρηση, θα επαληθεύσει παράγοντες που θα τον βοηθήσουν να καθορίσει την εύλογη αγοραία αξία του σπιτιού. Θα δημιουργήσει μια αναφορά που θα πρέπει να περιέχει μια λεπτομερή περιγραφή του ακινήτου, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασής του και των βασικών και μοναδικών χαρακτηριστικών του.

Αυτή η αναφορά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει γενικά δεδομένα αγοράς και τοποθεσίας για το σπίτι, άλλα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για σύγκριση, πληροφορίες υποστήριξης για τα ευρήματα του εκτιμητή και την τελική αποτίμηση. Θα λάβετε ένα αντίγραφο της αναφοράς για δική σας χρήση.

Εάν η αξία του ακινήτου είναι ίση ή μεγαλύτερη από την τιμή αγοράς, το δάνειο θα διεκπεραιωθεί με τον συνήθη τρόπο. Εάν το ακίνητο αποτιμάται σε χαμηλότερη τιμή από τη συμφωνημένη τιμή αγοράς, θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, καθώς ο δανειστής δεν μπορεί να δανείσει περισσότερα των χρημάτων, όπως η αξία του σπιτιού. Θα μάθετε τι μπορείτε να κάνετε αργότερα σε αυτό το άρθρο.

4. Οι όροι του δανείου σας έχουν κλείσει

Μετά την εκτίμηση και τον επίσημο προσδιορισμό της τιμής αγοράς (με συνέχιση ή σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης), ο πιστωτής συνάπτει τους όρους για τη χορήγηση του δανείου. Θα λάβετε μια δήλωση κλεισίματος που θα αναφέρει λεπτομερώς την προκαταβολή και το κόστος κλεισίματος, καθώς και τους όρους της υποθήκης σας και, τέλος, θα υπογράψετε μια σύμβαση δανείου.

Εάν όλα αυτά ακούγονται σαν υπερβολικό πρόβλημα, μπορεί να υπάρχει τρόπος να παρακάμψετε εντελώς τη διαδικασία, αλλά δεν συμβαίνει συχνά. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, είναι δυνατό να παραλείψετε τη διαδικασία αξιολόγησης και να χρησιμοποιήσετε μια εξαίρεση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω του COVID-19 υπάρχει κάποια επιπλέον ευελιξία μαζί με μέτρα ασφαλείας.

Για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει η γνωμάτευση πραγματογνωμοσύνης;
Κατά κανόνα, η αξιολόγηση στο σπίτι ισχύει συνολικά για 3 μήνες. Εάν δεν πουλήσετε το σπίτι σας μέχρι αυτή τη στιγμή, θα χρειαστεί να κάνετε άλλη αξιολόγηση. Σε ορισμένα άτομα μπορεί να δοθεί παράταση, αλλά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις και μόνο εάν είναι επιλέξιμοι.

Οι αξιολογήσεις έχουν μικρή διάρκεια ζωής καθώς αλλάζουν οι συνθήκες της αγοράς. Οι πωλήσεις κατοικιών πριν από 6 μήνες μπορεί να διαφέρουν δραστικά από τις πωλήσεις των τελευταίων μηνών, ειδικά όταν η αγορά ακινήτων είναι ασταθής.

Τι ψάχνουν οι ειδικοί;
Λίστα ελέγχου αξιολόγησης στο σπίτι

Η δουλειά του εκτιμητή είναι να εκχωρήσει στο ακίνητο μια συνολική εύλογη αγοραία αξία. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να ψάξει για ορισμένα πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν την τιμή ή την απόφαση του δανειστή να σας δανείσει χρήματα για το σπίτι. Αυτά περιλαμβάνουν ειδικότερα:

- ασφάλεια
- τη δομική ακεραιότητα του σπιτιού
- κατάσταση του σπιτιού
- ανακατασκευή ή ανακαίνιση
- ορατά ελαττώματα
- τυχόν όρους που θέτει ο πιστωτής

Οι επιθεωρητές μπορούν να παραγγείλουν οποιεσδήποτε επιθεωρήσεις κρίνουν αναγκαίες, όπως επιθεωρήσεις στέγης, παρασίτων ή νερού, εάν υπάρχουν ενδείξεις πιθανών προβλημάτων.

Εάν η αξιολόγηση ή η επιθεώρηση αποκαλύψει τυχόν προϋποθέσεις που δεν πληρούν τις απαιτήσεις του δανειστή, θα πρέπει να διορθωθούν πριν από τη συναλλαγή.

Εξωτερική λίστα ελέγχου

Εδώ είναι μερικά πράγματα που παρατηρεί ένας ειδικός στο εξωτερικό του σπιτιού:

- τη συνολική έκταση ή το μέγεθος του ακινήτου σας
- κατάσταση στέγης και θεμελίων
- κατάσταση της καμινάδας
- κατάσταση και τύπος επιφάνειας δρόμου
- κράσπεδα
- ποιότητα εξωραϊσμού
- κατάσταση της πισίνας, εάν είναι μέρος της
- τύπος γκαράζ
- τη δομική ακεραιότητα του σπιτιού

Εσωτερική λίστα ελέγχου

Κατά την επιθεώρηση των εσωτερικών μερών του σπιτιού, θα πρέπει να αναμένεται ότι ο ειδικός θα εξετάσει τα ακόλουθα πράγματα:

- το μέγεθος του χώρου διαβίωσης
- αριθμός λουτρών και δωματίων
- λειτουργικό σύστημα HVAC
- τύπος υπογείου, κελάρι
- ενσωματωμένες συσκευές
- βαφή μολύβδου ή αποφλοίωσης
- την ποιότητα των ηλεκτρικών καλωδιώσεων και των σωλήνων νερού
- υλικό και συνθήκες τοίχων, δαπέδων και παραθύρων
- οποιαδήποτε ένδειξη μυρμηγκιών ή παρασίτων
- ενεργειακά αποδοτικές λειτουργίες
- γενική συντήρηση σπιτιού
- μόνιμες βελτιώσεις

Λάβετε υπόψη ότι ο εκτιμητής δεν θα λάβει υπόψη κινητά αντικείμενα στην αξιολόγησή του. Οτιδήποτε δεν επισυνάπτεται θεωρείται προσωπική ιδιοκτησία που μπορείτε να πάρετε μαζί σας όταν μετακινείστε. Δεν θεωρείται μέρος του ακινήτου.

Υπάρχουν επίσης πολλά δωμάτια που ο ειδικός μπορεί να αποκλείσει από τη μέτρηση του χώρου διαβίωσης ή του αριθμού των δωματίων. Για παράδειγμα, τα υπόγεια και τα γκαράζ συνήθως δεν περιλαμβάνονται στα τετραγωνικά ενός σπιτιού και ένα δωμάτιο πρέπει να έχει ντουλάπα και παράθυρο για να θεωρείται δωμάτιο.

Εάν σχεδιάζετε ένα δάνειο, πρέπει να ολοκληρώσετε πολλές επισκευές πριν κλείσετε. Αυτό επηρεάζει τόσο τον αγοραστή όσο και τον πωλητή, επειδή η διαδικασία του στεγαστικού δανείου δεν μπορεί να προχωρήσει πλήρως έως ότου ολοκληρωθούν πολλά είδη επισκευής.

Ας δούμε τι μπορεί να περιλαμβάνει όλο αυτό:

- Οι εκτεθειμένες σανίδες δαπέδου και τα στηρίγματα τοίχου πρέπει να στερεώνονται
- Το χρώμα που ξεφλουδίζει, ειδικά το χρώμα με βάση το μόλυβδο, πρέπει να αποξεσθεί και να βαφτεί ξανά
- Οι ζημιές από το νερό πρέπει να αντιμετωπιστούν, συμπεριλαμβανομένων τυχόν προβλημάτων με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, τη στέγη ή τα θεμέλια που προκάλεσαν τη ζημιά
- Οι τρύπες στην οροφή ή τα κεραμίδια πρέπει να επισκευαστούν
- Η ζημιά στο δρόμο ή το πεζοδρόμιο πρέπει να αφαιρεθεί
- μια έξοδος σε απόσταση 10 ποδιών από μια πηγή νερού που έχει μόνο ένα κανονικό βύσμα δύο οδών
- Πρέπει να εγκατασταθεί ένα γειωμένο βύσμα ή πρίζα GFI σχεδιασμένο για μπάνια, κουζίνες, γκαράζ και οπουδήποτε αλλού χρειάζεστε πρίζα.

Όπως οι αξιολογήσεις ειδικών, οι επιθεωρήσεις στο σπίτι έχουν τα δικά τους πρότυπα αποδεκτών συνθηκών σπιτιού.

Εκτός από τις τυπικές απαιτήσεις πιστωτικής αξιολόγησης υπό όρους, οι αξιολογήσεις κατοικίας απαιτούν:

- καθαρό πόσιμο νερό, θερμοσίφωνα και αποχετευτικό σύστημα
- ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και κλιματισμό
- ηχομόνωση
- μια υγιή βάση
- έλεγχος μυρμηγκιών και παρασίτων
- κατάλληλοι χώροι διαβίωσης που περιλαμβάνουν υπνοδωμάτιο, σαλόνι και κουζίνα

Η αξιολόγηση στο σπίτι πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένο ειδικό.
Πώς να προετοιμαστείτε για την αξιολόγηση

Εκτός από τον εξωτερικό και εσωτερικό έλεγχο την κατάσταση του σπιτιού, ο ειδικός θα ψάξει και για πράγματα που απαιτούν επισκευή. Ακολουθούν μερικοί τομείς που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την αξιολόγηση:

- ελέγξτε το ηλεκτρικό ανοιχτήρι γκαραζόπορτας και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί
- ασφαλίστε το κιγκλίδωμα στις σκάλες
- ασφαλίστε την πόρτα του δεύτερου ορόφου
- ασφαλίστε το κιγκλίδωμα σε όλα τα υπερυψωμένα σημεία
- βεβαιωθείτε ότι όλα τα βοηθητικά προγράμματα είναι λειτουργικά και ασφαλή
- εξασφάλιση της λειτουργικότητας του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος και του κλιματισμού
- επιλύστε τυχόν προβλήματα με την εγκατάσταση, διαρροές στέγης ή λεκέδες
- ελέγξτε για ρωγμές στους τοίχους, την οροφή ή τα θεμέλια
- ελέγξτε τη διείσδυση του νερού από τα θεμέλια
- βεβαιωθείτε ότι η στέγη σας είναι υγιής και έχει τουλάχιστον 3 χρόνια οικονομικής ζωής

Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ελέγχου επισκευών που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστούν πριν από την αξιολόγηση στο σπίτι. Ωστόσο, είναι μια λίστα με τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν πριν ή κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης.

Η αντιμετώπιση τυχόν επισκευών ή ανακαίνισης πριν από την αξιολόγηση θα ανοίξει το δρόμο για μια ομαλή διαδικασία αγοράς σπιτιού και πιθανώς υψηλότερη αξία.

Η εμφάνιση του σπιτιού σας
Το κράσπεδο μπορεί να επηρεάσει την αξία του σπιτιού, επομένως συνυπολογίζεται στην αξιολόγηση. Η συνολική εμφάνιση του σπιτιού σας μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την τελική αξία.
Ένα σπίτι που φαίνεται καλά φροντισμένο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη γνώμη ενός ειδικού για την κατάσταση του σπιτιού.
Εάν η εμφάνιση του σπιτιού κάνει τον γνώστη να αισθάνεται ευχάριστα, άνετα ή να έχει άλλα θετικά συναισθήματα, μπορεί πραγματικά υποσυνείδητα να δώσει μεγαλύτερη αξία στο σπίτι.
Από την άλλη, αν τον αποθαρρύνει η εμφάνιση του σπιτιού ή το κρυώνει, μπορεί να το βαθμολογήσει χαμηλότερα.

Για να αποφύγετε αυτό, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να βελτιώσετε την εμφάνιση του σπιτιού σας πριν από την αξιολόγηση:

- για να δημιουργήσετε μια καθαρή και ασφαλή εμφάνιση, κόψτε το γκαζόν, κόψτε τους θάμνους, τσουγκράνα φύλλα ή φτυαρίστε το πεζοδρόμιο
- φυτέψτε νέα λουλούδια, βάλτε νέα σάπια φύλλα και αγγίξτε το εξωτερικό χρώμα για να αναβαθμίσετε γρήγορα το εξωτερικό
- προσθέστε απαλά στοιχεία στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας κουβέρτες ή βελούδινα μαξιλάρια που θα προσθέσουν μια αίσθηση άνεσης

Κάντε γενικό καθαρισμό. Ακόμα κι αν δεν αλλάξει τις φυσικές μετρήσεις του σπιτιού, με τον καθαρισμό μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο εύχρηστο.
Αντικαταστήστε τα αξεσουάρ όπως τα χερούλια των συρταριών και τα χερούλια των θυρών για να προσθέσετε περισσότερη λάμψη.
Ρυθμίστε τον θερμοστάτη σε μια άνετη θερμοκρασία για να αυξήσετε την άνεση και να δείξετε πώς λειτουργεί η θέρμανση ή η ψύξη.
Εξαλείψτε τυχόν δυσάρεστες οσμές, όπως σκουπίδια, αντικείμενα στο ψυγείο, μαγείρεμα, βρώμικα ρούχα ή κατοικίδια.
Καθαρίστε το σπίτι και βεβαιωθείτε ότι ο ειδικός βλέπει τα πάντα με το καλύτερο φως.

Κατανόηση αξιών
Μια αξιολόγηση μπορεί να κάνει ή να σπάσει τη διαδικασία πώλησης. Μπορεί να σας μεταφέρει στο επόμενο βήμα στη διαδικασία αγοράς σπιτιού ή να σας επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι σημαίνει όταν λαμβάνετε μια αξιολόγηση με διαφορετική αξία από αυτή που περιμένατε και τι να κάνετε στη συνέχεια.

Τι συμβαίνει όταν η βαθμολογία είναι υψηλότερη από την αναμενόμενη;
Όταν η αξιολόγηση είναι υψηλότερη από την αναμενόμενη, είναι πολύ επωφελής για τον αγοραστή, επειδή θα έχει πολλά οφέλη και θα έχει περισσότερα ίδια κεφάλαια.

Για παράδειγμα, εάν ο αγοραστής και ο πωλητής συμφωνήσουν σε μια συγκεκριμένη τιμή αγοράς και η εκτίμηση ορίστηκε παραπάνω, ο αγοραστής θα συνεχίσει να αγοράζει το ακίνητο στην αρχική συμφωνημένη τιμή και θα λάβει αυτόματα την υπολειπόμενη αξία για το σπίτι. Και δεδομένου ότι ο δανειστής θα χορηγήσει το δάνειο στη μέγιστη αξία του σπιτιού ή σε χαμηλότερη αξία, η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος.

Ο πωλητής δεν θα ειδοποιηθεί εάν η τιμή του σπιτιού είναι υψηλότερη από τη ζητούμενη τιμή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορεί να προσπαθήσει να ζητήσει περισσότερα χρήματα (που θα ήταν αντίθετα με τη συμφωνία αγοράς) ή να αποχωρήσει από τη συμφωνία για να πουλήσει το σπίτι αργότερα.

Ο πωλητής θα γνωρίζει το αποτέλεσμα της αξιολόγησης μόνο εάν είναι χαμηλότερο από το αναμενόμενο, καθώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την πώληση του σπιτιού.

Τι συμβαίνει εάν η βαθμολογία είναι χαμηλότερη;
Μια χαμηλή βαθμολογία μπορεί να εμποδίσει το δάνειο να προχωρήσει ή να επιβραδύνει τη διαδικασία επειδή ο δανειστής δεν μπορεί να δανείσει περισσότερα χρήματα από όσα αξίζει το ακίνητο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα εάν κάποιο από τα μέρη βασίζεται στη χρηματοδότηση στεγαστικών δανείων.

Εάν η βαθμολογία είναι χαμηλότερη, μην πανικοβληθείτε ακόμα. Μπορεί να έχετε πολλές διαφορετικές επιλογές είτε αγοράζετε, πουλάτε είτε αναχρηματοδοτείτε.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό:

Εάν αγοράζετε ένα σπίτι, μπορείτε να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε με τους πωλητές για να μειώσετε την τιμή στο ή γύρω από την εκτιμώμενη αξία. Ως αγοραστής, μπορείτε να πληρώσετε τη διαφορά μεταξύ της εκτίμησης και της τιμής πώλησης από την τσέπη σας.

Εάν είστε ο αγοραστής, μπορείτε να επιλέξετε να αποχωρήσετε από τη συμφωνία και να παρακολουθείτε το σπίτι εάν πέσει η τιμή. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει πρόβλημα να πουλήσει το σπίτι για περισσότερο από την εκτιμώμενη αξία, μπορεί να μειώσει την τιμή ή να επιστρέψει σε εσάς και να επαναδιαπραγματευτεί μαζί σας.
Εάν είστε ο πωλητής, μπορείτε να αμφισβητήσετε την αποτίμηση ή να συμφωνήσετε με τον αγοραστή να ζητήσει μια δεύτερη εκτίμηση και Ελπίζω για το καλύτερο.
Εάν κάνετε μια αναχρηματοδότηση με εξαργύρωση, μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε το ποσό του δανείου σας και να χρησιμοποιήσετε λιγότερα μετρητά.

Γιατί μπορεί η βαθμολογία να είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη;
Μπορεί να αποδειχθεί ότι το σπίτι δεν αξίζει πραγματικά αυτό που ζητά ο πωλητής. Υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους η βαθμολογία μπορεί να είναι χαμηλή:

- κακή ή ξεπερασμένη κατάσταση
- ένας άπειρος ειδικός
- ανακαινίσεις σπιτιών που δεν πρόσθεσαν τόση αξία όσο αρχικά πίστευαν
- μη ρεαλιστικές προσδοκίες του πωλητή ή του κτηματομεσίτη

Οι άνθρωποι μερικές φορές κάνουν ανακαινίσεις σπιτιού που πιστεύουν ότι θα αυξήσουν την αξία του σπιτιού τους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αναβαθμίσεις που προσθέτουν αξία και κάποιες που δεν προσθέτουν αξία.

Η πισίνα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού. Ας υποθέσουμε ότι ένας εκτιμητής συγκρίνει το σπίτι σας με άλλα παρόμοια σπίτια στην περιοχή. αν το σπίτι σας είναι απλώς ένα απλό σπίτι τριών υπνοδωματίων με νέα πισίνα, δεν υπάρχει τίποτα να το συγκρίνουμε. Αυτό σημαίνει ότι η πισίνα στην πραγματικότητα δεν προσθέτει στην αξία του σπιτιού σας. Σε άλλες περιπτώσεις, μια πισίνα θα μπορούσε πραγματικά να δυσκολέψει την πώληση του σπιτιού σας ή να μειώσει την αξία του, επειδή οι πιθανοί αγοραστές το βλέπουν ως βάρος παρά ως πολυτέλεια. Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να σπαταλήσουν χρόνο και χρήμα για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση της πισίνας.

Τα επόμενα βήματα μετά την αξιολόγηση
Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο εκτιμητής εκχωρεί μια χρηματική αξία στο ακίνητο με βάση τα ευρήματα από την επιθεώρηση και τα συγκρίσιμα δεδομένα στην περιοχή σας και, στη συνέχεια, στέλνει τα ευρήματά του στον ενυπόθηκο δανειστή.

Το ποσό του δανείου σας θα βασίζεται στην τιμή που ορίζει ο ειδικός στο ακίνητο. Αυτό είναι μειονέκτημα για τον πωλητή εάν έχει το σπίτι καταχωρισμένο σε υψηλότερη τιμή, καθώς μια χαμηλότερη βαθμολογία κατοικίας θα επηρεάσει τις πιθανότητές του να πουλήσει το ακίνητο στη ζητούμενη τιμή.

Ωστόσο, εάν το σπίτι εκτιμάται σε ή πάνω από τη ζητούμενη τιμή, το δάνειο θα χορηγηθεί και μπορείτε να αρχίσετε να μετακομίζετε.

Οι εκτιμήσεις αποτελούν σημαντικό μέρος οποιασδήποτε συναλλαγής ακινήτων για αγοραστές, πωλητές και δανειστές. Είτε αγοράζετε ένα νέο σπίτι, πουλάτε ακίνητα ή εξοφλείτε ένα στεγαστικό δάνειο, ίσως είναι συνετό να εξοικειωθείτε με το τι μπορεί να περιλαμβάνει η συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης, ώστε να είστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι για τα επόμενα βήματα.